Blommor till mors dag

Mors dag är en dag som firas världen över för att hylla mödrar och deras betydelse i samhället. Det är en dag då vi kan visa vår tacksamhet och kärlek till våra mödrar genom att ge dem gåvor och uppmärksamhet. En av de mest populära gåvorna att ge på mors dag är blommor.

blommor till mors dag

Det finns många olika sätt att skicka blommor till din mamma på mors dag. Du kan välja att skicka en bukett med hennes favoritblommor, eller du kan välja att skicka en mer ovanlig blomma för att fånga hennes uppmärksamhet. Du kan också välja att skicka blommor tillsammans med andra gåvor, som choklad eller vin, för att göra gåvan extra speciell.

Mors dag uppkom som en idé i USA på 1800-talet, då en kvinna vid namn Anna Jarvis organiserade en högtid för att hedra minnet av sin egen mor, som hade avlidit några år tidigare. Idén om en dag för att hylla mödrar spred sig snabbt och började firas i många andra länder.

I USA infördes mors dag som en national högtid år 1914, och i många andra länder firas mors dag på olika datum under året. I Sverige firas mors dag den andra söndagen i maj, medan i många andra länder firas mors dag den första söndagen i maj eller den sista söndagen i september.