Vad kostar det att skicka blommor?

Det finns en mängd olika faktorer som kan påverka priset på vad det kostar att skicka blommor online, här är några exempel.

Typ av blommor som ska skickas

En av de största faktorerna som påverkar priset på online-blommor är typen av blommor som du väljer. Vissa blommor är mer sällsynta eller säsongsmässigt begränsade, vilket kan göra dem dyrare. Till exempel kan rosor vara dyrare att skicka under alla hjärtans dag eller andra högtider, medan blommor som gerbera daisies eller liljor kan vara billigare.

Leveransplats – vart ska blommorna skickas?

Leveransplatsen är också en faktor som påverkar priset. Om du skickar blommor till en person som bor i en stad med en stor blomstermarknad kan priset vara lägre, medan det kan vara dyrare att skicka blommor till en plats som är avlägsen eller svår att nå.

Leveransmetod – hur ska blommorna skickas?

Leveransmetoden kan också påverka priset, med expressleverans som kan kosta mer än standardleverans.

Olika alternativ för att skicka blommor

Det finns också många olika alternativ för att skicka blommor online, så det finns möjlighet att hitta ett alternativ som passar dina behov och budget. Du kan välja att skicka en enkel bukett med låga priser, eller du kan välja att skicka en mer extravagant bukett med dyrare blommor. Du kan också välja att skicka blommor tillsammans med andra gåvor, som choklad eller vin, vilket kan höja priset.

Olika sätt att spara pengar när du skickar blommor

Det finns många olika sätt att spara pengar när du skickar blommor online. Du kan till exempel välja att skicka blommor på en vardag istället för en helg, eftersom priserna på helger ofta är högre. Du kan också välja att skicka blommor som är insektsfria eller odlade på ett hållbart sätt, eftersom det kan vara billigare än att skicka blommor som odlats med kemiska bekämpningsmedel eller som har transporterats långa sträckor.

Rabatter och erbjudanden 

Om du vill spara pengar på att skicka blommor online finns det också många olika rabatter och erbjudanden att ta del av. Många blomsterleverantörer erbjuder rabatter för första gången det kan vara värt att klicka runt och undersöka olika alternativ.