Blommor för födelsedag – skicka blommor till någon som fyller år

Blommor är en klassisk gåva att ge till någon på deras födelsedag. De kan föra glädje och värme till en annars vanlig dag och visa att du tänker på personen på deras speciella dag.

Det finns många olika sorter av blommor att välja mellan, så det gäller att välja något som passar mottagarens smak och personlighet. Vackra rosor är en säker vinnare och finns i många olika färger, medan en bukett med ljusa liljor kan ge en romantisk känsla. För en mer livlig och färgstark bukett kan du välja en blandning av olika sorters blommor, som t.ex. pioner, gerbera och nejlikor.

När du väljer blommor till en födelsedag är det viktigt att tänka på hur du förpackar dem. Se till att de är ordentligt inslagen och skickas i en lämplig förpackning för att skydda dem under transporten. Ett personligt kort med ett vänligt och passande meddelande är också en fin touch som visar att du har tänkt extra mycket på mottagaren.

Att skicka blommor är en tradition som har funnits i århundraden och är fortfarande populärt idag. Det är en enkel men effektiv gest som visar att du bryr dig om personen och önskar dem en riktigt glad födelsedag.

20 olika blommor som passar att skicka till någon som fyller år

 1. Rosa rosor
 2. Gula rosor
 3. Liljor
 4. Pioner
 5. Gerbera
 6. Nejlikor
 7. Vildblommor
 8. Orkidéer
 9. Stjärnor
 10. Prickiga tulpaner
 11. Solrosor
 12. Vattenliljor
 13. Lila liljor
 14. Blå hortensia
 15. Röda tulpaner
 16. Heliotroper
 17. Hjärtformade kalla
 18. Kalla i pastellfärger
 19. Påskliljor
 20. Vintergäck.