Julblommor – tips på blommor att skicka runt jul

Julblommor är en viktig del av julens traditioner och firande. De förgyller våra hem och bidrar till den härliga julstämningen med sina vackra färger och dofter.

En av de mest klassiska julblommorna är den röda poinsettian, som också kallas julstjärna. Denna blomma har sitt ursprung i Mexiko, där den har använts som en symbol för julen sedan lång tid tillbaka. Poinsettian är en lättodlad blomma som trivs bäst i soligt läge och behöver inte mycket vatten.

En annan populär julblomma är amaryllis, som med sin stora, röda blomkorg ofta används som en julens centerpieces. Amaryllis växer bäst i en ljus men sval plats och behöver regelbunden vattning.

Julrosor är en annan vacker blomma som passar bra i julbuketten. Dessa rosor har en stark doft och kommer i en mängd olika färger, från klassiskt rött till mer ovanliga nyanser som guld och lila. Julrosor är lättskötta och trivs i ljus men sval plats.

En annan mycket populär julblomma är hyacinten som finns i flera färger och sprider en underbar doft i hemmet. 

En komposition av julblommor och julpynt brukar kallas julkorg och är en väldigt fin och populär blomma att ge i juletid. En julgrupp är en samling olika sorters julbommor ofta placerade i en fin korg eller kruka.