Blommor: Vett och etikett

Att tänka på när man skickar eller ger blommor.

Vett och etikett är viktiga att tänka på när man ger eller skickar blommor till någon. Att följa dessa regler visar respekt och hänsyn mot mottagaren, och kan göra en stor skillnad i hur uppskattad gåvan känns.

När man ger blommor till någon bör man alltid tänka på tillfället. Det är viktigt att välja blommor som passar in i situationen och som inte kan uppfattas som olämpliga eller stötande. Om man är osäker på vilka blommor som passar bäst kan det vara bra att fråga mottagaren eller någon som känner dem väl.

Det är också viktigt att tänka på hur man presenterar blommorna. Om det är möjligt bör man ge blommorna personligen, så att man kan se mottagarens reaktion och förklara varför man valde just dessa blommor. Om man skickar blommor bör man alltid skriva en personlig hälsning och förklara varför man skickar blommorna.

När man väljer blommor bör man också tänka på mottagarens personliga preferenser och allergier. Om man vet att mottagaren är allergisk mot vissa blommor bör man undvika att skicka dessa, och om man är osäker kan det vara bra att fråga innan man skickar blommorna.